jobensoof.reismee.nl

Evaluatie, conclusies en dankwoord

Lieve amigos,

Na een periode van vele bezoekjes en weekenden weg komt onze laatste week in Lissabon in zicht.
Wat is de tijd omgevlogen!!

Tijd voor een kleine evaluatie dachten wij zo.

Werk:

Job heeft een fantastische tijd gehad op de Nederlandse Ambassade. De NAVO-top was qua organisatie een succes en eigenlijk zou hij best graag door willen in dit werkgebied van buitenlandse betrekkingen. Helaas is het natuurlijk kommer en kwel bij de Nederlandse overheid, dus het is nog even afwachten wat de toekomst gaat brengen.
Soof: Onverwachts binnen een week een baan gevonden. Het salaris was geen vetpot, maar het was dicht bij huis en de collega's waren erg gezellig! Uiteindelijk hebben ze in ons laatste weekend zelfs nog een surpriseparty voor me georganiseerd,onwijs lief!

Taal:

Ondanks de twee wekelijkse lessen vanuit mijn werk kan ik nog steeds niet op tegen het charismatische Portugese gebabbel van Job. Hele Zuidelijke zinsconstructies vliegen eruit...

Bij mij ligt het eraan wie je het vraagt. Onze buurvrouw Lydia zou zeggen ‘aardige meid maar zelfs als ik op volume 100 praat verstaat ze me niet...' Taxichauffeurs daarentegenzijn vast milder in hun oordeel. Het hoofdstukje rechts/links/dichtbij en rechtdoor ken ik uit m'n hoofd. En zeker op de terugweg na een paar wijntjes kan ik ook nog praten over voetbal, economische crisis en andere wereldproblematiek.

Economie:
Ai, dit is toch wel een pijnlijker topic dan dat we van te voren gedacht hadden. De Portugese levensstandaard is toch wel een stukje lager dan die van ons (zelfs nu we rechts kabinet hebben, is ons Hollandse bedje erg goed gespreid).
Afgestudeerde jongeren vinden geen baan. Mensen die fulltime in schoonmaak/winkel o.i.d werken verdienen zo'n €450,- per maand. Echt waar! Veel mensen in Portugal zijn echt arm. En door de financiële crisis en de gigantische bezuinigingen die de regering heeft moeten instellen, ziet het er ook voor de toekomst nog niet echt rooskleurig uit...
Wij voelden ons met 1,5 Hollands salaris in ieder geval echt rijk!

Eten:
Ondanks het vorige kopje gaat de Portugees erg graag uiteten. Vooral met de lunch zitten de honderden lunchtentjes vol. Hollanders met een zakje kleffe boterhammen vindt men toch een beetje treurig...
Het Portugese voedsel is ook niet bepaald voor de fijnproevers onder ons. Slappe frieten, rubberig vlees met een gebakken eitje of té zoute vis is geen uitzondering. Groente? Blaadje sla met een uienring kan je krijgen!Om over de ambiance nog maar te zwijgen... Aan de andere kant, het kost ook geen knoop dus dan hoor je ons ook niet snel klagen.
Oh, en de Portugesen houden van zoetigheden. Die zijn ook van een hele andere categorie: categorie ik eet mn vingers erbij op! Gevulde croissants, chocolade salami (klinkt goor, is verslavend), custard pudding cake: Yummmm! En met alle heuvels hier loop je decalorieën er zó weer vanaf!

Kortom,
12 bezoeken, 78 Pasteis de Natas, 235 drugsdeals voor de deur, 1 afscheids surpriseparty en 89 bezoekjes van buurvrouw Lydia later, keren we weer voldaan terug naar Nederland.

We hebben ons geen moment verveeld. Veel gezien van Portugal en Lissabon en we voelden ons vereerd door alle bezoeken die jullie ons hebben gebracht!
Het waren 6 heerlijke maanden op het Iberisch Schiereiland

Cool
, nu op zoek naar een huisje in Oh oh Den Haag!

(Ennu snel onze laatste visite ophalen van de luchthaven; Juultje!)

Lieve allemaal,
Thanks voor alle kaarten, berichtjes en bezoeken, we hebben zin iedereen weer te zien!!

Beijinhos & Embraças,

Job en Soof

Jamie

Amen.

kir

jammer dat ik het niet met eigen ogen heb kunnen zien maar ook fijn dat jullie weer terugkomen! Ook hier kan je goed wijntjes drinken!
x

naj

mooi geschreven soofje:)
en nu snel naar de mooie stad achter de duinen!:)
ik ga je mailen!:)
veel plezier met je zusje en tot komende week! jeeeeeeeej!kuss

Eefje

Vond het echt heerlijk afgelopen dagen lieve broer en cleansis!! tot zaterdag maar weer, xxxx

Mies

Mooi verslag!
En tot snel in Den Haag (heel wat anders dan Lisboa, ook wat duurder, maar zeker heel relaxed!)!

margrèt

Hele goede reis terug!
Veel plezier met Juul.(die zag ik gister toch nog?)
Zie jullie in Duuve!

Thijs

Job Job Job! En Sophie Sophie Sophie! Geniet van jullie laatste weekie! En daarna Oh Oh tot in Leiden!(Den Haag is zooo overrated, vraag maar aan de Zoutmannen ;))

Daan

Ah wat een mooie afsluiter! Super dat jullie dit avontuur aangegaan zijn :) En heel gezellig jullie binnenkort ook in de mooie stad achter de duinen komen wonen. Hopen dat de zomer hier ook veel heerlijke zonuurtjes gaat opleveren! Tot snel!xxx