Hoog bezoek
Bom dia amigos!
Tudo bem com todos? Inmiddels zijn wij alweer over de helft van ons verblijf in Lissabon. Drie heerlijke en (meestal) zonnige maanden zitten erop en zijn voorbij gevlogen!
De NAVO-Top, waar Job lange tijd mee bezig is geweest, heeft plaatsgevonden en hebben weal aardig wat bezoekjes gehad in ons nederige stulpje in volksbuurtje Alcântara.
Alles is gaat hier prima en we gaan helemaal op in het Portugese cultuurtje. We hebben inmiddels Portugese lessen, dus de gesprekjes met buurvrouw Lydia gaan beter (= wij zeggen 1 zin, zij begint te ratelen, wij zeggen weer 1 zin, zij ratelt verder). Het is een schatje en ze helpt ons met alles wat we haar vragen! Verder is Soof lid geworden van de sportschool, gaan we elk weekend wel even de stad in, kijken we veel filmpjes en natuurlijk eten we op z'n Portugees regelmatig buiten de deur (afgelopen week zelfs in een Michelin-sterren restaurant, dat is dan weer niet Portugees....wel érg lekker!!).
Ook hebben we dus veel hoog bezoek gehad! Het weekend vóór de NAVO-Top kwamen de ouders van Soof langs. Zij hebben ons voorzien van de nodige pepernoten, choco-letters, zakken drop en hagelslag, waarvoor nog dank! (m'n collega's waren wat minder blij, zij hebben nu een drop-fobie: ‘What kind of medicine is this?'!)
Ook werd er warme winterkleding aangesleept vanuit Nederland, want ook hier koelt het inmiddels toch wel rap af. En aangezien we geen verwarming in huis hebben, is een warme trui geen overbodige luxe.
Na dit bezoek begon een mega drukke week voor Job: Obama en zijn vrienden kwamen langs. Hij had het hele bezoek van de Nederlandse delegatie voorbereid, van de vliegvergunning tot het vervoer, van het hotel tot de persconferentie. Er lag dan ook een 25 pagina's dik draaiboek, maar dat heeft zich gelukkig uitbetaald! Alles liep gesmeerd, de gehele delegatie was uitermate tevreden inclusief Premier Rutte en de Ministers Rosenthal en Hillen! En terwijl de vergaderingen bezig waren had Job dan ook tijd genoeg om zijn ogen uit te kijken. Want door de gangen liepen alle wereldleiders en ministers en die heeft hij allemaal voorbij zien komen (zie foto's, gemaakt met zijn eigen iPhone)! Het was een fantastische ervaring om daar tussen te lopen!
En terwijl Job belangrijk aan het doen was strak in het pak, raakte ik samen met een collega verzeild in de grote demonstraties tégen de NAVO-Top: Paz sim! Nato nao (vrede ja! Navo nee!). Ik voelde me een ware Gretta Duisenberg! Het was een chaotisch weekend, maar (voor beiden) bijzonder om mee te maken!
Een paar dagen na de NAVO-Top kregen we nóg roder uhh hoger bezoek: Marlies kwam naar Lissabon! Marlies had het getroffen qua weer (zonnetje, maar koud +-8 gr), dus het was weer heerlijk om de hele dag op pad te gaan! Uiteraard zijn we ook het nachtleven in gedoken en voor de details verwijs ik graag naar de foto's....
Komend weekend gaan we nog een paar dagen naar Gijs in Genève, dan nog een weekendje in Lissabon en dan vertrekken we alweer richting Nederland om daar Kerst te vieren en iedereen weer even te zien. En hoe leuk we het hier ook hebben, daar kijken we echt al naar uit!
A vida é boa!
Liefs, Job en SoofReacties
Soof en Job!
Goed om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben daar! Maar ik had ook niet anders verwacht. Leuk dat jullie even naar Nederland komen rond kerst, hopelijk lukt het om Soof nog even te zien?! En anders zien we jullie in januari in Lissabon, joepie!! Ook heel veel zin in!
Kus
haha soof.. zie je al helemaal staan.. terwijl je daar staat te protesteren:P
hoorde dat we samen O&N vieren? jeeeeej! SUPERleuk!
veel plezier in geneve! en zie je daarna weer! leuk!
groetjes aan job;)
en een kus voor jou!
Sounds nice! Nog 2 maanden en dan kom ik ook lekker genieten van de Portugese vida! :-) We zullen nog wat extra dekens meenemen dan ;-)
Hee Job en Soof!
Wat een supercoole verhalen allemaal zeg :D Het begint weer zoooo te kriebelen om naar het buitenland te gaan, zeker als ik zie hoe lekker weer jullie daar hebben! Heel vet, al die hoge piefen daar!
Geniet nog even, ook in Nederland met de kerst!
Dikke kus en zaijian!
X Kim
Mooi verhalen en foto's!
Leuk dat we snel weer een bakkie kunnen doen!
groetjes Mies
Klinkt allemaal superleuk! Ben blij dat jullie het zo naar je zin hebben!
Groetjes uit Laos!!
Haha, Job! Magische foto! http://jobensoof.reismee.nl/fotos/68601/hoog-bezoek/1068452/#fotoanc Het lijkt alsof de MP niet direct overtuigd is van jouw vlammende betoog. Terwijl het toch wel degelijk logisch is dat 19 van de 25 pagina's van jouw draaiboek over de de kwaliteit van de bakkies gingen...! Bakkietime!
Geniet! Groetjes, Thijs
hey sofie en job,wij willen jullie alle goeds toewensen voor het jaar 2011!!!en mooie laatste weken in lissabon. liefs an en peet
Krijgen we nog verslag van het Forca weekend? :D